Матеріали

Плівка поліетиленова

Переваги:
висока ударна міцність, гнучкість, термозварювальність, чорний шар перешкоджає проникненню світла і значно продовжує термін зберігання продукції, холодостійкість, плівка не впливає на властивості продукту.

Трьохшарова чорно-біла або біла, товщина 70-90мкм, граматура 82,8 г/м2
Використовують для фасування:
молочних продуктів (молоко, кефір, ряжанка), грунтосумішей, побутових виробів.

плівка Monophane
прозора (28 мкм, 37,20 м2/кг)
біла (26 мкм, 40,06 м2/кг )
металізована (27 мкм, 38,58 м2/кг)

Використовують для фасування:
вітамінів, цукерок.

Одна з версій стверджує, що K —  є скороченням від слова англ. Key - Ключовий: у англомовних країнах терміном key plate позначається офсетна друкарська форма для чорної фарби, яка є найбільш контрастною.

У системі CMYK чорний колір — змішування основних кольорів в рівній пропорції і з максимальною інтенсивністю.